Mieszasz składniki wieczorem – rano pieczesz, najlepszy przepis na domowy chleb z chrupiącą skórką

Posted On By Bloger

#domowychleb #zgarnka #chlebwgarnku #nadrożdżach #nocnychleb
Niesamowity w smaku, zdecydowanie w pierwszej trójce najlepszych domowych przepisów na chleb. Idealna chrupiąca skórka i mięciutki wilgotny miąższ. Do tego nie trzeba wyrabiać, wystarczy zamieszać łyżką. Robi się go wieczorem dzień wcześniej i rośnie całą noc. Dzięki długiemu wyrastaniu nabiera lekko kwaskowego posmaku i cudownej konsystencji. Polecam gorąco nie będziecie żałować.
Składniki:
600 g mąki
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka cukru
25 g świeżych drożdży
450 ml ciepłej wody
Cały przepis znajdziecie również na mojej stronie:
https://www.swojskiejedzonko.com/2022/02/nocny-chlebek-z-garnka-bez-wyrabiania.html
Jeśli podobał Ci się mój przepis to proszę-
-Subskrybuj -komentuj -udostępniaj – daj łapkę w górę
Będzie mi bardzo miło 🙂
Więcej przepisów znajdziecie na moim blogu –
https://www.swojskiejedzonko.com/
Znajdziecie mnie również na moim fanpage na facebooku :
https://www.facebook.com/Swojskie-Jedzonko-Katarzyna-Micho%C5%84-1412055669080738/
lub na instagramie:
https://www.instagram.com/swojskiejedzonko/?hl=pl

Previous post Matematyka dla zucha. Tabliczka mnożenia do 100
Next post Konwój Wolności i Inne Protesty a Lockdown Energetyczny, Gospodarka, Dostawy – Ator Analiza Ekonomia

Dodaj komentarz