20 proc. osób w wieku 15-23 lata włącza kaszę do swojego menu zaledwie raz na pół roku. Dużo większą popularnością ten produkt cieszy się u Polaków po pięćdziesiątce. Na ich stołach pojawia się ona średnio dwa razy w tygodniu. Dietetycy…
Jelito drażliwe – Czas na zdrowie
Często mówi się, że choroba ta to syndrom przewrażliwionych kobiet i hipochondryków, tymczasem cierpi na nią ponad 40 proc. naszej populacji. Jelito drażliwe jest nie tylko problemem wstydliwym, ale często również bardzo bolesnym.
Produkty, których nie należy łączyć z lekami – Zdrowie na talerzu
Niektóre produkty mogą osłabiać działanie leków, a nawet zmieniać ich działanie. W czasach, kiedy przyjmowanie lekarstw stało się nagminne warto poznać kilka ważnych zasad i tym samym unikać błędów. Sok grejpfrutowy, czosnek, alkohol, kawa – to tylko niektóre produkty, które…