TORTILLA BURGER

#burgery#tortilla#menuimprezowe#kuchnia#kulinarne#przepisy
Składniki:
2 tortille
400 g mielonej wołowiny na burgery
opakowanie serka śmietankowego Łaciaty barbecue z konopiami (200 g)
2 łyżki kwaśnej śmietany
4 plastry sera cheddar
pomidor
czerwona cebula
sałata rzymska baby

Sposób przygotowania:
Z wołowiny uformuj burgery. Pomidora i czerwoną cebulę pokrój w plastry. Sałatę rzymską porwij. Serek śmietankowy wymieszaj z kwaśną śmietaną tak, by miał konsystencję sosu. Usmaż burgery.

Tortille natnij w jednym miejscu do połowy. Na 1/4 tortilli nałóż sos, na kolejną część sałatę, pomidora i cebulę. Na trzecią ćwiartkę nałóż burgera a na czwartą ser cheddar. Złóż tortille i podsmaż na patelni tak, by ser lekko się rozpuścił. Podawaj, póki gorące.

Previous post Wysłuchanie publiczne – Fundusze Europejskie dla Rybactwa 2021-2027
Next post #80 Zlot Szybkich Podróżników w Górach Suchych

Dodaj komentarz