Wegański Beanit Ramen

Posted On By Bloger

Włoszczynę: marchew, pietruszkę, seler obieramy i wrzucamy do garnka.
Dodajemy grzyby shiitake, pieczarki, konbu, świweży imbir i główkę czosnku.
Zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu około 40 minut. Do bulionu bez warzyw dodajemy pastę Gochujang, wino białe, sos sojowy, olej sezamowy, sos worcestershire, pastę z fermentowanej fasoli, miso. Mieszamy i dodajemy pieprz seczuański, odrobinę płatków drożdżowych. Czekamy aż bulion się zagotuje. Po zagotowaniu dodajemy zwykły hummus.
Do miseczki wykładamy makaron ramen, grillowany pak choi, bobowina, grzyby shiitake, kimchi. Całość zalewamy bulionem. Pozypujemy sezamen, nori i szczypiorem.

Previous post Wzrost USA. Kanada w stanie strajku. Republika klaunów. Drakońskie kary wprowadza PIS.Brakuje frytek
Next post DOCISKAMY 350 LVL NA S40! – Shakes & Fidget #68

Dodaj komentarz